Amazone Waterbeheersing


Beste Tuinprofessional

Het tuinseizoen is weer volop begonnen. Grote kans dat bij jullie, evenals bij ons, de aanvragen binnenstromen nadat we enkele dagen temperaturen van boven de 20 graden hebben bereikt.

Iedereen heeft het voorjaar in de bol, zo lijkt het. Dat merken wij bij onze klanten en we merken het bij ons personeel. Op het moment dat Pieter, een vertrouwd gezicht bij Amazone Tuintechniek, heeft besloten te kiezen voor een nieuwe uitdaging, staat bijna gelijktijdig een nieuwe kanjer klaar die we vanaf heden gaan inwerken.

Doordat wij een kleinschalige organisatie zijn,  heeft dit direct impact op de capaciteit van onze organisatie voor het komende tuinseizoen. Om de drukke periode die voor ons ligt in goede banen te kunnen leiden, hebben we om die reden nagedacht over passende maatregelen en oplossingen. Op die manier kunnen we op de allerbeste manier samen zorgen voor mooie tuinen en tevreden klanten.

Onze maatregelen hebben voornamelijk betrekking op de beregeningsinstallaties.

Samenwerking tuinseizoen 2021

Vooropgesteld dat we ontzettend blij zijn met onze samenwerking en de aanvragen die wij van je ontvangen, is het voor ons noodzakelijk om een hele goede planning bij te houden.Zeker wanneer er buiten de planning om al voldoende factoren zijn die vragen om flexibiliteit. Denk aan storingen die kunnen optreden, leveringen die op zich laten wachten door gevolgen van de coronapandemie wereldwijd en niet te vergeten het oer-hollandse, niet te voorspellen weer.

Offreren en installeren beregeningsinstallatie

In grote lijnen is het nu zo dat: op het moment dat als wij een beregeningsinstallatie komen aanleggen, wij nu veelal meerdere keren aanwezig zijn, doordat wij ook vaak het aanleggen van het hoofdleidingwerk op ons nemen. Vaak wordt na de aanleg van het ondergrondse leidingwerk, de tuin verder aangelegd. Dan komen we daarom nog een keer terug om de installaties zorgvuldig af te stellen op de beplanting.

Rekening houdend met de capaciteit vanuit Amazone Tuintechniek willen wij het installeren van het hoofdleidingwerk graag aan de tuinprofessionals zelf overlaten. Indien dit nodig blijkt blijven wij uiteraard beschikbaar voor overleg. Op die manier hoeven wij niet 2, maar 1 maal ingepland te worden.

Ad-hoc aanvragen

Daarnaast worden er vaak aanvragen op het laatste moment gedaan bij ons. Dit is lange tijd goed gegaan en daarom geen probleem geweest. Echter merken wij dat de extreme droogte tijdens de zomermaanden van de afgelopen jaren, deze ad-hoc aanvragen heeft veranderd in spoedaanvragen. Doordat enkele tuinprofessionals Amazone Tuintechniek pas op het allerlaatste moment wisten te betrekken bij de planning, moesten wij soms alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat pas geleverde planten toch nog beregend konden worden. Dit heeft voor onnodig veel onrust en stress gezorgd voor alle partijen in het toch al drukke tuinseizoen.

Ook bij jou, als collega tuinprofessional, is een goede planning van groot belang. Wij gaan er vanuit dat bij jou, net als ons, minimaal 6 weken voorafgaand aan de opdracht een planning gereed is. Het is dan ruim van tevoren bekend wanneer de beplanting in de tuin staat en de beregeningsinstallatie gereed moet zijn voor gebruik.

Ons verzoek:  Maak minimaal 3 weken van tevoren aan ons kenbaar hoe de planning eruit ziet, zodat wij de ad-hoc aanvragen tot een minimum kunnen beperken.

Samengevat

Wij versterken graag onze prettige samenwerking door samen rekening te houden met de hectiek van het seizoen en bijhorende planning. Het vertrek van Pieter vraagt van ons om kritisch naar onze mogelijke inzet te kijken. Als we iets doen, dan doen we dat, zoals u van Amazone Tuintechniek gewend bent, graag meer dan goed. Om die reden vragen we van u om zelf het leidingwerk te installeren, zodat wij ons op onze corebusiness kunnen focussen. Op die manier zorgen we samen voor het allerbeste resultaat en een tevreden klant.

Daarbij kunt u binnenkort zeer waarschijnlijk kennismaken met een nieuw gezicht bij Amazone Tuintechniek.

Bedankt voor uw begrip
Wij hopen op een mooi tuinseizoen samen

Namens alle collega’s
Amazone Tuintechniek

Amazone Waterbeheersing, Stephensonstraat 41, 2014 KC Haarlem, T 023 5265600, info@amazone.nl